Sitede Oturmanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Sitede yaşamanın avantajları ve dezavantajları karşılaştırıldığında, avantajların ağır bastığı görülebilir. Sitelerin inşa edilebilmesi için geniş bir alana ihtiyaç duyması, yerleşim merkezlerinden uzakta yapılmasına yol açar. Bu durum büyük bir handikap olarak görülürken, sadece bu nedenle bile sitede oturmanın büyük bir artı olduğunu düşünen çok sayıda insan bulunur. Verilen örnek bile sitede oturmanın avantajları ve dezavantajları değerlendirmesinin yapılırken, beklenti farklılıklarının önemini ortaya koymaktadır. Sitede yaşamak isteyenler için hazırladığımız rehberde, sitede oturmak şeklinde alınacak kararları her yönü ile irdeledik.

SİTEDE YAŞAMANIN AVANTAJLARI NELEDİR?

Sitede yaşamanın artıları sahip olunan sosyal olanaklar çerçevesinde yoğunlaşır. Site nüfusuna bağlı bir köy nüfusundan kalabalık insan popülasyonu bir arada yaşayabilmektedir. Bu kalabalığın beraberinde getirdiği pek çok olanak, rahat bir yaşam sürmek isteyenleri cezbetmektedir. Sitede oturmanın avantajları hakkında merak ettiklerinizi aşağıda yer alan alt başlıklardan takip edebilirsiniz.

Güvenlik

Güvenlik sitede yaşama kararlarının verilmesinde en büyük etkendir. Güvenlikli bir sitede yaşayarak hırsızlığa karşı güvende kalırken, çocuklarınızı dış dünyanın kötülüklerine karşı korunaklı bir alanda büyütebilirsiniz. Sitelerde yaşayan hane sayısı ve alan büyüklüğüne bağlı olarak tutulan güvenlik personelleri ile 7/24 kendinizi güvende hissedebilirsiniz.

Sosyal İmkanlar

Sosyal imkanlar için sitelerde çok sayıda güzel olanak bulunur. Çocuklar ve yetişkinler için sayısız sosyal imkanın yer aldığı sitelerde, zamanınızı verimli geçirmenizi sağlayacak eğlenceli tesisler yer alır. Çocuklar için oyun parkları, yüzme havuzları, otoparklar, yeşil alanlar ve daha pek çok zaman geçirmeye yönelik güzel tesis ile sosyalleşme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Topluluk İçinde Yaşamak

Toplulukla yaşamak pek çok maddi ve manevi avantaja sahiptir. Kalabalık bir toplulukla birlikte yaşamak, sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak için büyük bir fırsattır. Ayrıca kalabalık bir topluluk, aynı zamanda bakım ve hizmet giderlerinin azalması anlamına gelir. Yeterli sayıda insanın bir sitede yaşaması halinde, konser ve panayır gibi etkinlikler sitelerde rahatlıkla düzenlenebilir.

Şehir Kalabalığından Uzaklaşmak

Kalabalıktan uzaklaşmak modern insanın en büyük hayalidir. Zorlu çalışma şartları ve sıkışık trafik etkisi ile insanlar giderek şehir merkezlerinden kaçmak istemekte, emeklilik hayallerini ıssız bir sahil köyünde yaşamak üzerine kurmaktadır. Sitelerde oturmanın en büyük avantajı, şehir kalabalığından uzaklaşma fırsatı sunar. Kişilerin sosyal ve ekonomik olarak kendisi ile benzer kişilerle bir arada yaşama fırsatı sunan bu özellik, bakış açısına göre sitede oturmanın avantajları ve dezavantajları arasında birlikte sayılabilir.

Profesyonel Hizmet Kalitesi

Profesyonel hizmet olanağı sitelerin en önemli artıları arasında yer alır. Yapılacak ortak giderleri bölüşmek için yeterli sayıda insanın var olması, alınacak her hizmet için kaliteyi ön planda tutmaya yardımcı olur. Bakımdan tadilata, tamirattan peyzaja alınan her hizmette profesyonel ekiplerle çalışma şansı yakalayabilirsiniz.

SİTEDE YAŞAMANIN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Sitede yaşamanın eksileri en az avantaj sayısı kadar fazladır. Özellikle ekonomik beklentilere tam anlamıyla karşılık veremeyen siteler, bakış açısı ve yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak çok sayıda da dezavantaja sahiptir. Sitede oturma kararının dezavantajlı yönleri aşağıda sizler için detaylıca sıralandı.

Yüksek Ev Fiyatları

Pahalı konut fiyatları site olanaklarının önünde büyük engeldir. Sahip olunan kaliteli yaşam alanları ve geniş sosyal imkanları, sitelerde satılan dairelerin maliyetlerinin yükselmesine yol açmaktadır. Siteden daire almak istiyorsanız, klasik yaşam alanlarının iki katı ve fazlası bir miktarda ödeme yapmayı gözden çıkarmanız gereklidir.

Sıkı Kurallar

Katı kurallar birlikte düzenli yaşamanın gereğidir. Bu nedenle sitelerde, kişisel zevk alanlarınıza da müdahale edebilecek sıkı kurallar bulunmaktadır. Bahçenizi nasıl şekillendirmeniz gerektiğinden evinizi hangi renge boyamanız kadar çok sayıda kurala tabi olarak yaşamayı, sitede oturmakla birlikte kabul etmiş sayılırsınız.

Yüksek Aidat Giderleri

Yüksek aidatlar özellikle lüks sitelerde yaşayanlar için kabus gibidir. Mevcut sosyal olanakların çeşitliliğine bağlı olarak aylık yüksek miktarlarda aidat ödemek, kendi evinizde değil de kirada oturuyormuş hissini sizlere yaşatabilir. Kiradan kurtulmak için ev almak istediğinizde, tercihinizin site olması halinde kiradan kurtulamayacağınızı kabullenmeniz gereklidir.

Cazibe Merkezlerinden Uzaklık

Cazibe merkezlerine olan mesafe kimilerine göre artı iken, kimilerine göre eksi olarak değerlendirilir. Sitede yer alan tesislerin mevcut konumları ve sınırlı sayısı, yolunuzun yeniden şehir merkezine düşmesine neden olabilir. Kalabalıktan uzak yaşamanın nasıl bir karar olduğunu vermeden önce; eğitim, sağlık, alışveriş ve farklı sosyal olanaklardan da uzak kalmak anlamına geldiğini düşünerek sitede oturmanın avantajları ve dezavantajları listesinde ait olduğu yere dahil edilmesi gereklidir.

tebegroup_editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *