İnşaat Pisliği Nasıl Temizlenir?

İnşaat sonrası temizlik yeni eve taşınanlar için kabus haline dönen ve dip köşe evin her yanının elden geçirilmesini gerektiren külfetli bir süreçtir. Tamamlanan projelerde müteahhit firmalar tarafından kaba inşaat pisliği temizlenerek daire sahiplerine teslimat yapılırken, ince temizlik olarak adlandırabileceğimiz en zorlu iş yeni ev sahibine kalır. Evi oturmaya hazır hale getirmek için gerekli olan inşaat temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini adım adım sizler için yazımızda anlattık.

Kaba Pisliklerden Kurtulun

Tamamlanan inşaat sonrası kaba inşaat temizliği her ne kadar tamamlansa da gözden kaçan ve önden halledilmesi gereken irili ufaklı artıkların ilk olarak evlerden uzaklaştırılması gereklidir. Moloz, bant, sıva artığı ve koli gibi farklı tipte pisliklerden oluşan kaba pislikler, bir fırça ve faraş yardımı ile kolayca uzaklaştırılabilir. İşe başlarken tozdan etkilenmemek için maskenizi takmanız ve yanınız bol miktarda poşet almanız gerekir. Sert bir fırça yardımı ile kaba pisliği poşetlere doldurarak evinizden uzaklaştırarak kaba pislikten kurtulabilirsiniz.

Kapı ve Camlardaki İnşaat Pisliğini Temizleyin

Kapı ve camlardaki kalıntılar en inatçı lekeler başında gelir. Bu pisliklerden kurtulmak için özel çözümlerden yararlanmanız gerekir. Aksi taktirde cam temizliğinizi bitirmek size hayalden uzak olacaktır. Camlardaki inşaat pisliği nasıl temizlenir sorusuna iki aşamalı yanıt verilir. İlk aşamada bir jilet yardımı ile bant, boya, vb. kalıntılar temizlenir. İkinci aşamada son vuruşu yapmak için tiner kullanılır. Tineri teninize temas ettirmeden camlardaki tüm leke ve kirden kurtulabilirsiniz.

Zemindeki Boya ve Sıva Kalıntılarını Kazıyın

Badana pisliği olarak da adlandırılabilen ve zemine sıçrayan alçı ile boya gibi malzemeleri tanımlayan kalıntılar, kazınarak kolayca uzaklaştırılabilir. Zemininizin özelliğine bağlı olarak kazıma işlemini fazla bastırmadan, hafif bir şekilde yapmanız gerekebilir. Kazıma öncesi zemini su ile yumuşatmayı deneyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Banyo ve Tuvalet Pisliklerini Uzaklaştırın

Banyo ve tuvalet seramikleri için yapılan derz dolgu işlemi, ardından temizlenmesi gereken inşaat pisliği bırakan uygulamalar başında gelir. Eğer şanslıysanız ders pisliğini silerek kolayca uzaklaştırabilirsiniz. Fayanslarınıza sıçrayan harçlar ise sizi biraz daha uğraştırır. Bu alanları kazıyarak kaba pisliğini almanın ardından silerek temizleyebilirsiniz.

Kapı ve Pencerelerin İnce Temizliğini Tamamlayın

Son aşamaya geçmeden önce kapı ve pençelerin tozunu almanız gerekir. Nemli bir bez bu aşamada işinizi görebilir. Kapıların çok tozlu olması halinde ise fırça yardımı ile tozu uzaklaştırabilir, sonrasında ıslak bir bezle kapı ve pencereleri detaylı bir şekilde silebilirsiniz.

Zeminin Son Temizliğini Tamamlayın

Zeminin kaba pisliğini her ne kadar alsanız da evin dört bir yanını temizlerken, farklı bölgelerdeki kirler yine zeminlerde birikir. Pislik miktarına göre zeminde yeniden kaba pislik temizliği yapmanız gerekebilir. Zeminin tozunu ve kaba pisliğini tamamen almanın ardından yüzey temizleyici yardımı ile zeminleri silerek tüm inşaat pisliği temizliğini tamamlayabilirsiniz.

tebegroup_editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *