Dış Cephe Fiyatları Nasıl Belirlenir?

1 Temmuz 2021by tebegroup_editor

Dış cephe uygulamalarında fiyatlandırma tercih edilen kaplama tipine bağlı olarak değişir. Tercih edilen uygulamada kullanılan malzeme ve uygulama için sarf edilecek işçilik giderleri, dış cephe fiyatları belirlenerek esas alınır. Binaların dış cephelerinde görsel ve yalıtım gereksinimleri doğrultusunda tercih edilecek farklı kaplama tipleri bulunmaktadır. Bina dış cephelerinde uygulayacağınız kaplama tipine bağlı olarak fiyatlandırmayı etkileyecek temel unsurları yazımızda sizler için derledik. Dilerseniz yazımız öncesinde Dış Cephe Tasarımı Nasıl Yapılır isimli yazımıza göz atarak mimari bakış açısı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dış Cephe Mantolama Fiyatları

Mantolama fiyatları kullanılan malzeme, sarf edilen işçilik ve kullanılan iskele miktarına göre belirlenir. Bina cephesinin metrekaresine göre belirlenen fiyatlarda değişikliğe neden olan özellikler şu şekildedir:

  • Malzeme tipi
  • Malzeme yoğunluk ve kalınlığı
  • Bina cephe toplam alanı
  • Binadaki pencere alanı
  • Kullanılacak iskele miktarı
  • Yapıştırıcı, ısı yalıtım sıvası ve boya tipi
  • Denizlik ve yağmur iniş borusu değişim ihtiyacı

Dış Cephe Doğal Taş Kaplama Fiyatları

Doğal taş kaplama fiyatları malzeme özelliklerine göre değişir. Mermer, granit, traverten ve farklı doğal taş seçeneklerinin kullanıldığı cephelerde; kaplama için kullanılan yöntem de fiyatları etkilemektedir. Yapıştırma ve mekanik kaplama gibi sabitleme yöntemlerine ek olarak malzeme boyutları için tercih edilen özel ölçü ve kalınlıklar da uygulama maliyetini etkilemektedir. Hesaplamanın metrekare bazında yapıldığı işlemde, kat yüksekliği tercih edilen uygulama yöntemini etkilemesi açısından fiyatlarda değişikliğe sebep olmaktadır.

Dış Cephe Silikon Kaplama Fiyatları

Silikon cephe fiyatları sabitleme için tercih edilen yöntemi ve kullanılan malzemeye göre şekillenmektedir. Ek olarak bina için kullanılacak iskele miktarı da silikon cephe kaplama fiyatlarına etki etmektedir. Metrekare bazında hesaplanan silikon cephe kaplaması fiyatlarını etkileyen temel unsurlar şu şekilde açıklanabilir:

  • Malzeme: Kalite, ölçü ve kalınlık gibi malzemenin maliyetini etkileyen unsurlar fiyatı değiştirir.
  • Sabitleme Yöntemi: Tercih edilen kaplama yöntemi, malzemede uygulanması gereken işlem ve kullanılacak sabitleme aksesuarları gibi detayları etkilemesi nedeni ile fiyatları etkilemektedir.

Dış Cephe Prekast Kaplama Fiyatları

Prekast cephelerde fiyatlandırma malzemeye ait özelliklere göre değişkenlik gösterir. Uygulamada kendinden izolasyonlu malzemeler imal edilebilirken, izolasyon için mantolama malzemelerinden destek alınabilir. Uygulama sırasında harcanan işçilik ve vinç giderleri fiyata etki etmektedir. Bu iki değişken göz önüne alındığında, hizmetin verildiği bölge ve zemin özelliklerinin uygulama fiyatlandırmasında etkili olduğu dikkatlerden kaçmayacaktır.

Dış Cephe Alüminyum Kompozit Kaplama Fiyatları

Alüminyum kompozit kaplamanın fiyatlandırması malzemeyi tanımlayan özelliklere göre değişir. Cephelerde tercihe bağlı olarak ısı yalıtımlı, yalıtımsız veya yangına dayanımlı kompozit seçeneklerinden yararlanılabilir. Kompozit kaplamalar için kullanılan alt taşıyıcı boyutlandırması da maliyete ciddi oranda etki yapmaktadır. Bina cephesine ait özellikler, kompozit rengi, kalitesi ve ürüne ait ek özellikler doğrultusunda dış cephe fiyatları, alüminyum kompozit elemana göre farklı seyreder.

tebegroup_editor