Modern İç Mimari Tasarım Özellikleri Nelerdir?

İç mimaride modern tasarımlar son yılın trend dekorasyon uygulamalarında kendisini özel bir yer kazandı. Değişen yaşam koşulları ve gelişen teknolojinin etkisi ile Türk iç mimari stilinde modern çizgiler daha fazla yer kazanmayı başardı. Sade ve düz çizgilerin öne çıktığı, minimalizm akımının mekanları daralttığı bu tarzda pek çok farklı özellik ön plana çıkmaya devam ediyor. Modern iç mimari tasarım örneklerine sadece evlerde değil ofislerde ve işyerlerinde de yaygın kullanıma sahiptir. İnşaat sektöründe bu denli değişime yol açan modern iç mimarlık hakkında merak edilenleri sizler için yazımızda derledik.

Modern İç Mimari Stil Özellikleri Nelerdir?

İç mimaride modern stil şıklığın yeni tanımı olarak hafızalarda yer edindi. Düz ve net çizgilerin hakim olduğu mimaride, basit renk seçimleri ile sadelik ön plana alınıyor. Çelik, cam ve metal malzemelerin daha fazla kullanıldığı iç mimari tasarımda, mobilyadan aksesuara kadar iç dekorasyonun her detayında bir bütünlük yakalanıyor. Modern iç mimariyi tek bir kelime ile özetlemek gerekirse bu kelime düzen olmalıdır. Dekorasyonda her şey düzenlidir. Dağınıklığa izin verilmez. Ne kadar basit, o kadar iyi düsturu tasarımın temel karakteristiğini oluşturmaktadır.

Modern İç Mimaride Hangi Renkler Kullanılır?

Sadelik ve basitliğin ön olanda olduğu modern mimaride, iç mekan tasarımlarının ana renklerini nötr renkler oluşturur. Arka plan renginin beyaz seçildiği tasarımda, çarpıcılık yakalamak için nötr renkler ile göz alıcı öğeler ön plana çıkartılır. Renk uyumunun kusursuzca yakalandığı bu tarzda, her şeyde olduğu gibi renklerde de bir düzen ve ahenk mevcuttur.

Modern İç Mimaride Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Modern mimarinin malzemeleri de modern dünyanın sunduğu dekoratif öğelerden oluşur. Cam, beton, metal ve çelik gibi materyallerin daha sık boy gösterdiği uygulamalarda, modern teknoloji kullanılarak imal edilen malzemeler ön plandadır. Bütçeye uygun olarak seçilen malzemeler ile kullanışlı ve şık sonuçlar alınabilmektedir.

Modern İç Mimaride Mekanlar Nasıl Düzenlenir?

Mekanların modern iç mimariye göre düzenlenmesinde ana amaç, kullanışlı mekanlar oluşturmaktır. Odaları birbirine bağlayan açık alan kullanımının olmazsa olmaz kural olarak kabul edildiği bu yerleşim tarzında, mekanlar daha geniş tutularak fazladan kullanım alanı kazanır. Yerden tasarruf edilecek küçük dairelerde başarılı sonuçlar ortaya koyan modern iç mimari tasarımlar, ışığın oyunlarından da yararlanarak mekanları ferahlatmayı başarır.

Işık kullanımında en uygun çözümler modern mimarinin ana karakteristiğine hakimdir. Gün ışığını en verimli şekilde kullanımı amaçlayan bu tarzda, ışığı makul düzeyde tutmak ve mekanda dağıtmak için kapı ve perde gibi elemanlardan yararlanılır. Işık, bu tasarımın vazgeçilmezidir. Daha aydınlık mekanlar oluşturmak için seçilen renkler etkili bir şekilde uyarlanarak mekanlarda ferahlık yakalanır. Büyük cam pencereler gün ışığından en verimli ölçüde yararlanmak için tercih edilirken, seçilen aydınlatma renkleri de mekanın ışıltısını yansıtacak şekilde uygulanır.

tebegroup_editor